Sustenabilitate

Sustenabilitate

Înca din 2020, Garanti BVVA România a inclus Sustenabilitatea între prioritățile sale strategice, în conformitate cu rolul asumat de contributor semnificativ la dezvoltarea economică și socială incluzivă si cu respect fata de mediu. Ca si bancă, actionam ca finanțator pentru o economie sustenabila, diseminand in mediul de afaceri si in societate cunoștințele si experienta noastra pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesatitatii dezvoltării sustenabile si promovand cooperarea cu sectorul public, societatea civila si mediul de afaceri.

Produse de finantare sustenabila

Entitățile împrumutate trebuie să respecte in derularea activitatii lor Politica de Creditare cu impact de mediu și social (ESLP) a Garanti Bank. Designul produselor noastre sustenabile de finantare derivă din legislația europeană precum si din principiile directoare ale London Market Association pentru credite verzi, respectie de sustenabilitate, cu scopul de a stabili reguli și caracteristici comune pentru astfel de tipuri de produse pentru toți participanții pe piață, pentru a evita greenwashing

Politica de creditare cu impact de mediu și social

Garanti BBVA implementează Politica de Sustenabilitate pentru a-și îmbunătăți abordarea bancară fundamentală prin integrarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Natiunilor Unite și Acordul de la Paris în strategiile și activitea sa de baza. Politicile de creditare cu impact de mediu și social (ESLP) sunt întocmite în conformitate cu principiile generale stabilite în Politica de Sustenabilitate a Băncii.

Responsabilitate socială

Suntem ferm convinși că, pe lângă obiectivele noastre de a ne dezvolta și de a obține rezultate financiare cât mai bune, de la an la an, avem și responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea societății. Suntem prezenți de 25 de ani pe piața din România și, încă de la începuturi, banca noastră a susținut activ proiecte pentru protejarea mediului, facilitarea accesului la educație,  educatie financiară, programe sociale, culturale și sportive, precum și alte inițiative cu impact semnificativ asupra comunității.