Garanti BBVA

Despre Garanti BBVA România

Garanti BBVA România oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de afaceri, cum ar fi: Retail, IMM și Corporate, fiind una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală.

Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de ATM-uri inteligente care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, care reuneşte şi Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA), Garanti BBVA Fleet Management (marca sub care functioneaza compania Motoractive Multiservices S.R.L.) şi Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează compania Ralfi IFN SA), acestea completând oferta băncii cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor şi credite de consum.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia, a doua bancă privată locală, ca mărime.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia.

De-a lungul timpului, banca a primit numeroase premii, acest lucru fiind dovada încrederii pe care clienţii şi publicul, în general, o au în produsele şi serviciile noastre.

În 2021, Garanti BBVA a fost selectată și recunoscută încă o dată ca brand cu statut de Superbrand, în România. Aceasta este pentru a treia oara când Garanti BBVA primește distincția de Superbrand în ultimii cinci ani, după edițiile din 2017-2018 și 2019-2020. Distincția acordată Garanti BBVA, după ce au fost analizate peste 1.850 de mărci, reflectă atât votul specialiștilor, cât și opinia consumatorilor români, conform studiului de piață dezvoltat de Ipsos.

Rating

Monedă străină
Datorie pe termen lung 'BB-'
Datorie pe termen scurt 'B'
Rating Suport Actionar 'b-'
Rating de Viabilitate 'bb-'
Perspectivă Stabila

Fitch (Începând cu 6 Decembrie, 2023)

Structura Acționariatului

Nume Număr de Acțiuni Cotă de Participare (%)
G Netherlands B.V. 1,208,046,943 99.9967
Garanti Holding B.V. 40,003 0.0033
TOTAL 1,208,086,946 100

Acționarul majoritar al Băncii este G. Netherlands B.V., o companie cu răspundere limitată cu sediul in Amsterdam, Olanda, care este deținută 100% în mod direct de Garanti BBVA Turcia (“Banca Mamă”).