Guvernanță corporativă

Informații esențiale despre GARANTI BBVA Bank

Află tot ce trebuie să știi despre Guvernanța corporativă

Care sunt structurile de administrare?

Suntem organizați în conformitate cu sistemul unitar de administrare, iar organul de conducere al Băncii se compune din:

Consiliul de Administrație, în calitate de organ de conducere cu funcție de supraveghere.

Conducerea Superioară, în calitate de organ ce exercită funcția de conducere.

Membrii Consiliului de Administrație

Membrii Conducerii Executive (Conducerea Superioară)

Ce este Politica KYC & AML/CFT?

Aceasta este emisă cu scopul de a asigura desfașurarea activității Băncii în conformitate cu obligațile legale naționale și internaționale în vigoare în ceea ce privește Prevenirea Spălării Banilor și finanțării terorismului, asigurarea respectării practicilor prudente, sănătoase și în scopul de a promova standarde înalte de etică și profesionalism și de a preveni utilizarea Băncii, intenționat sau fără intenție, în desfășurarea unor activități criminale de către clienții acesteia.

Informații despre Codul de Conduită

Politicile si procedurile descrise in prezentul Cod isi pot extinde domeniul de aplicabilitate pentru a include alte persoane si firme comerciale sau profesionale in legatura cu Garanti BBVA, atunci cand, prin natura lor, acestea si comportamentul lor profesional pot afecta in orice mod reputatia si bunul numele al Garanti BBVA si pot angaja in orice mod raspunderea Garanti BBVA.

Aplicarea prevederilor prezentului Cod, nu poate sa conduca, in niciun caz, la incalcarea oricaror prevederi legi aplicabile. In cazul in care apare o astfel de situatie, continutul Codului se modifica pentru a se conforma acestor prevederi legale.

Prezentul Cod prevaleaza oricaror proceduri interne sau coduri locale de conduita, care ar putea fi in contradictie cu el, cu exceptia cazului in care acestea ar stabili norme mai stricte de comportament, caz in care, sub rezerva consultarii prealabile cu Compliance BBVA Holding, se vor putea aplica modificari la nivelul subsidiarelor si afiliatelor.

Prezentul Cod nu modifica termenii si conditiile de angajare stabiliti intre orice entitate Garanti BBVA si angajatii sai, si nici nu constituie un contract de munca sau promisiune de angajare pentru orice perioada de timp specifica.

Orice neconformare cu prezentul Cod poate determina actiuni disciplinare, in conformitate cu legislatia muncii si suplimentar fata de orice alte obligatii legale aplicabile.

Puteti gasi codul de conduita urmand linkul.

Daca vedeti sau daca cineva va informeaza despre o actiune sau o situatie privind Garanti BBVA care ar putea fi contrara reglementarilor, valorilor sau standardelor stabilite prin acest Cod, chiar daca nu intra direct in responsabilitatea Dvs., raportati-o in unul din urmatoarele moduri:

Raportati incidentul prin Canalul de Alerta Garanti BBVA la adresa de e-mail whistleblowingchannel@garantibbva.ro sau la numarul de telefon +4 021.4092021.

Notificările prin intermediul acestei adrese de e-mail trebuie să includă numele, prenumele și informațiile de contact ale părților pentru a permite accesul la comunicare. Notificările sunt evaluate de catre Divizia Conformitate a Bancii.

Nicio persoana care raporteaza cu buna credinta fapte sau activitati prin Canalul de Alerta nu va face obiectul represaliilor si nici nu va suferi vreo alta consecinta negativa.

Te-ar putea interesa și

Prelucrarea datelor personale

Luăm în vedere tipurile de date personale colectate și prelucrate în cadrul GARANTI BANK SA, scopurile și temeiurile acestor prelucrări, destinatarii datelor, perioadele de stocare, drepturile persoanelor vizate.

Află mai multe

Politica de confidențialitate

Ca urmare a sistemului bancar modern, a serviciilor bancare orientate către satisfacţia şi protecţia clientului, Garanti BBVA a adoptat şi aplică reguli de bază pentru a asigura confidenţialitatea tuturor tranzacţiilor efectuate de dumneavoastră şi protecţia tuturor informaţiilor introduse sau oferite de dumneavoastră prin intermediul site-ului web www.garantibbva.ro

Află mai multe