Cont de plăți cu servicii de bază

Cont de plăți cu servicii de bază și comisioane speciale, în contextul Legii 258/2017

Condițiile de acces

Condițiile de acces sunt stabilite în Legea nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, în care o persoană fizică poate beneficia de servicii gratuite/cu tarif redus pentru operațiuni efectuate prin Contul curent. Are acces la un asemenea produs bancar, persoana fizică care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: 

(1) acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale și 

(2) nu deține, la data încheierii contractului de deschidere de Cont curent, un alt cont curent la nicio altă instituție de credit din România, sau, după caz, a deținut un asemenea cont, însă, i-a fost notificată închiderea contului și 

(3) este rezident în mod legal în Uniunea Europeană.

Accesul la Contul de plăti cu servicii de bază și la Contul de plăți cu servicii de bază pentru clienți cu venituri reduse nu este condiționat de contractarea unor produse sau servicii suplimentare.

Tipuri de Cont curent

Poți alege între orice tip de Cont curent dintre cele oferite de Bancă, respectiv:

Limita zilnică retragere numerar prin card de debit Bonus Debit Card este de 4.000 RON, iar marja ajustare curs valutar pentru tranzacții în valută este de 1,25%.

Poți vizualiza Documentul de informare cu privire la comisioane pentru Cont de plăți cu servicii de bază aici.

Poți vizualiza Documentul de informare cu privire la comisioane pentru Cont de plăți cu servicii de bază pentru clienți cu venituri reduse aici.

Poți vizualiza Tarifele și comisioanele pentru persoane fizice aici.

În vederea soluționării pe cale amiabilă a eventualelor diferende și fără a se aduce atingere dreptului clienților, de a iniția acțiuni în justiție împotriva Băncii, ori dreptului acestora de a sesiza Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (cu sediul în B-dul. Aviatorilor 72, sector 1, București, e-mail: office@anpc.rowww.anpc.ro), clienții pot apelala mecanismul de soluționare alternativă a litigiilor prevăzut de OG nr. 38/2015 cu modificările și completările ulterioare, adresându-se Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar (CSALB), cu sediul în București, str. Sevastopol nr.24, sector 1, număr telefon (021)9414, site web www.csalb.ro, centru abilitat să organizeze și să administreze soluționarea, prin mijloace alternative, a litigiilor din domeniul financiar-bancar dintre consumatori și instituții de credit sau la mediere, ca mecanism extrajudiciar de soluționare a litigiilor, conform Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, cu modificările ulterioare. Clientul poate apela la mediere atât înaintea declanșării unui litigiu la instanța competență, cât și în cursul derulării unui astfel de proces, în condițiile legii, prin contactarea unui mediator autorizat cuprins în Tabloul Mediatorilor Autorizați, disponibil pe pagina de internet a Consiliului de Mediere (www.cmediere.ro) și pe cea a Ministerului Justiției (www.just.ro).

Informare

in conformitate cu prevederile Legii nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază

Orice consumator vulnerabil financiar care:

are dreptul să deschidă şi să folosească un cont de plăţi cu servicii de bază oferite gratuit de băncile stabilite pe teritoriul României.

Consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar are acces gratuit la:

Alege să fii un consumator informat și decide în consecință!

Te-ar putea interesa și

Cont curent în valută

Dacă vrei să faci economii în valută, ai deja un credit în altă valută sau vrei doar să faci tranzacții în alte țări, atunci un Cont Curent în Valută e cea mai convenabilă soluție.

Află mai multe