București, 13 mai 2024 – Garanti BBVA România a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane lei și venituri operaționale de 521 milioane lei. Cu aceste rezultate, banca și-a atins cu succes obiectivele stabilite pentru anul precedent.

Garanti BBVA a înregistrat rezultate solide atât în ceea ce privește creditele, cât și depozitele, reflectând atenția instituției bancare asupra menținerii unui portofoliu puternic și echilibrat.

Astfel, Garanti BBVA a înregistrat în 2023 un volum total de credite de 9,2 miliarde lei, în creștere cu 7%, și depozite de aproximativ 12 miliarde lei, cu 15% mai mari decât în 2022. Majorările au fost determinate de creșteri înregistrate în toate segmentele de business – Corporate, Retail și IMM – ceea ce evidențiază încrederea clienților, atât persoane fizice, cât și juridice, în bancă.

Creditele acordate de Garanti BBVA clienților persoane fizice au crescut cu 19%, ajungând la peste patru miliarde de lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au majorat cu 10%, ajungând la 2,4 miliarde lei. Similar, depozitele persoanelor fizice au înregistrat un avans de 21%, la 4,4 miliarde lei, iar depozitele IMM-urilor au crescut cu 22%, la 3,7 miliarde lei.

În 2023, Garanti BBVA a continuat să înregistreze numeroase progrese de o importanță strategică față de anul precedent, care a fost cel mai bun din punct de vedere al profitabilității în istoria sa în România. Pe scurt, anul trecut, ne-am susținut clienții cu un portofoliu de credite mărit și am înregistrat o creștere a depozitelor clienților pe toate segmentele: Corporate, Retail și IMM. Acest lucru indică o încredere sporită în serviciile noastre și subliniază rolul băncii în promovarea stabilității financiare și a prosperității. Vom continua să plasăm clientul în centrul acțiunilor noastre și ne propunem să realizăm o serie de investiții pentru a îmbunătăți interacțiunea acestora cu produsele și serviciile băncii”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

În 2023, activele totale ale băncii s-au situat la peste 15,2 miliarde lei.

În plus, Garanti BBVA și-a consolidat sfera de acoperire și accesibilitatea, înregistrând o creștere de 5% a numărului de clienți. Emiterea de carduri de debit și de credit a înregistrat, de asemenea, o creștere de 6% până la sfârșitul anului 2023.

Cu aceste rezultate, Garanti BBVA a demonstrat reziliență și și-a atins obiectivele financiare pentru 2023, în ciuda impredictibilității economice, reflectând un model de afaceri solid, inițiative strategice bine alese, accentul pe inovație și dedicarea echipei.

***

Despre Garanti BBVA

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum. În 2023, banca a celebrat 25 de ani de prezență activă în cadrul sistemului bancar românesc.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Pentru mai multe informații și pentru a fi la curent cu noutățile, vă rugăm să vizitați http://www.garantibbva.ro, și să urmăriți paginile:

Te-ar putea interesa și

Costuri și taxe

Valoarea ratei:

Perioada:

Comision lunar:

Comision analiză:

Comision evaluare:

Rata dobânzii:

Valoarea totală de plată:

Dobânda anuală efectivă:

Informații curs valutar

Toate tabelele şi graficele privind piaţa locală şi internaţională care fac parte din site-ul www.garantibbva.ro au fost obţinute de la terţe părţi care oferă astfel de servicii şi au fost elaborate în vederea furnizării de informaţii la modul general, fără că Garanti BBVA să obţînă vreun beneficiu din acestea. Garanti BBVA nu garantează valabilitatea tabelelor sau graficelor care apar pe site, iar aceste informaţii nu sunt furnizate pentru a obţine vreun câştig.

Din acest motiv, Garanti BBVA nu poate fi considerată răspunzătoare pentru nici un fel de pierderi sau cheltuieli directe sau indirecte ale terţelor persoane care pot apărea în urma erorilor sau lipsei informaţiilor din aceste tabele şi grafice, pentru tranzacţiile având la bază aceste informaţii şi nici pentru pierderile sau cheltuielile suportate de terţe părţi în orice fel.

Comunicările în format electronic nu includ elementele esențiale încheierii unui contract valabil, nu reprezintă o oferta de a contracta și nici intenția de a obligă Banca la acordarea unei facilități de finanțare, a unui alt produs sau prestarea unui serviciu. Acceptarea de către destinatar a termenilor și condițiilor prezentate în cadrul mesajelor electronice nu va fi considerată drept încheierea valabilă a unui contract.