Mustafa Tiftikcioğlu, avizat de BNR la conducerea Garanti BBVA România

București, 22 iunie, 2021 – Banca Națională a României a avizat numirea lui Mustafa Tiftikcioğlu în funcția de CEO al Garanti BBVA România. Mustafa Tiftikcioğlu îl înlocuiește pe Ufuk Tandoğan, care își încheie mandatul, după 9 ani la conducerea băncii.

Cu vastă experiență în Managementul Riscului de Credit Comercial și Corporate, precum și în Finanțare de Proiecte, Achiziții și Finanțari Structurate, Mustafa Tiftikcioğlu face parte din echipa Garanti BBVA Turcia (TGB) de aproape 20 de ani. Anterior, a condus Departamentul de Wholesale Risk din cadrul TGB, responsabil de gestionarea structurii de risc de credit, calitatea și performanța portofoliului corporate și evaluarea strategiilor de risc.

În calitate de CEO al Garanti BBVA România, Mustafa Tiftikcioğlu își propune să mențină indicatorii de performanță și risc ai băncii la niveluri ridicate, să asigure profitabilitatea și dezvoltarea portofoliului de clienți, să consolideze poziția în piață și să se concentreze pe sustenabilitate și banking responsabil, capitalizând pe expertiza Grupului BBVA în domeniu.

“Sunt onorat să accept această nouă misiune și să fac parte din următorul capitol al Garanti BBVA în România. Sistemul bancar se îndreaptă spre o nouă eră, alimentată de transformare digitală accelerată și de sustenabilitate. Am toată convingerea că alături de echipa dedicată de profesioniști ai băncii vom consolida activele, reputația și poziția pe piață a Garanti BBVA. Activitatea noastra este centrată pe clienți și vom continua să îi sprijinim pentru a-și realiza obiectivele și a-și îndeplini visurile”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA Romania.

Mustafa Tiftikcioğlu s-a născut în 1969 și are o diplomă de licență în inginerie industrială de la Universitatea Bogazici, Turcia. Totodată, deține un masterat în inginerie industrială, cu specializare în Analiza Deciziilor Economice, de la Georgia Institute of Tehnology, SUA.

Garanti BBVA România este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală, cu o calitate superioară a portofoliului de credite și o acoperire foarte bună a creditelor prin provizioane, susținute de o adecvare a capitalului ridicată. În ultimii zece ani, banca și-a mărit în mod constant și organic volumul activelor, depășind în prezent 2,2 miliarde euro.

Activă în România din 1998, Garanti BBVA este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu un volum total al activelor de 60 miliarde euro (la finalul lunii decembrie 2020), poziție de top pe toate liniile de business și peste 18 milioane de clienți. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 736 miliarde euro si peste 80 milioane clienți (la finalul lunii decembrie 2020).

Pentru mai multe informații și noutăți, vizitați www.garantibbva.ro, și urmăriți facebook.com/GarantiBBVARomania și linkedin.com/company/garanti-bbva-romania

Te-ar putea interesa și

Costuri și taxe

Valoarea ratei:

Perioada:

Comision lunar:

Comision analiză:

Comision evaluare:

Rata dobânzii:

Valoarea totală de plată:

Dobânda anuală efectivă:

Informații curs valutar

Toate tabelele şi graficele privind piaţa locală şi internaţională care fac parte din site-ul www.garantibbva.ro au fost obţinute de la terţe părţi care oferă astfel de servicii şi au fost elaborate în vederea furnizării de informaţii la modul general, fără că Garanti BBVA să obţînă vreun beneficiu din acestea. Garanti BBVA nu garantează valabilitatea tabelelor sau graficelor care apar pe site, iar aceste informaţii nu sunt furnizate pentru a obţine vreun câştig.

Din acest motiv, Garanti BBVA nu poate fi considerată răspunzătoare pentru nici un fel de pierderi sau cheltuieli directe sau indirecte ale terţelor persoane care pot apărea în urma erorilor sau lipsei informaţiilor din aceste tabele şi grafice, pentru tranzacţiile având la bază aceste informaţii şi nici pentru pierderile sau cheltuielile suportate de terţe părţi în orice fel.

Comunicările în format electronic nu includ elementele esențiale încheierii unui contract valabil, nu reprezintă o oferta de a contracta și nici intenția de a obligă Banca la acordarea unei facilități de finanțare, a unui alt produs sau prestarea unui serviciu. Acceptarea de către destinatar a termenilor și condițiilor prezentate în cadrul mesajelor electronice nu va fi considerată drept încheierea valabilă a unui contract.