Garanti BBVA România oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de afaceri, cum ar fi: Retail, IMM și Corporate, fiind una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală.

Despre Garanti BBVA România

Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de ATM-uri inteligente care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, care reuneşte şi Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA), Garanti BBVA Fleet Management (marca sub care functioneaza compania Motoractive Multiservices S.R.L.) şi Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează compania Ralfi IFN SA), acestea completând oferta băncii cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor şi credite de consum.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia, a doua bancă privată locală, ca mărime.

Ȋn ultimii ani, Garanti BBVA şi-a crescut cota de piaţă, fapt care i-a permis să ajungă în top zece cele mai mari bănci din România.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia.

De-a lungul timpului, banca a primit numeroase premii, acest lucru fiind dovada încrederii pe care clienţii şi publicul, în general, o au în produsele şi serviciile noastre.

Ȋn 2019, Garanti BBVA a fost desemnată Superbrand, pentru al doilea an consecutiv, evidențiindu-se dintr-o listă de peste 1.500 de branduri analizate de Superbrands România.

Rating
Fitch (Începând cu 19 Mai, 2020)
Monedă străină
Datorie pe termen lung 'BB-'
Datorie pe termen scurt 'B'
Rating de suport '4'
Rating de viabilitate 'bb-'
Perspectivă Negativa
Structura Acționariatului
Nume Număr de Acțiuni Cotă de Participare (%)
G Netherlands B.V. 1,208,046,943 99.9967
Garanti Holding B.V. 40,003 0.0033
TOTAL 1,208,086,946 100

Acționarul majoritar al Băncii este G. Netherlands B.V., o companie cu răspundere limitată cu sediul in Amsterdam, Olanda, care este deținută 100% în mod direct de Garanti BBVA Turcia (“Banca Mamă”).